woensdag 23 augustus 2017

nieuw project, goede buit


NIEUW PROJECT, GOEDE BUIT 


Qua creatieve activiteiten is het een beetje rustig in huize Sneek.
Vakantie tijd, een beetje geblesseerd, geen bevorderende elementen om op gang te komen.
Toch nog wel enige zaken die het vermelden waard zijn.
Zo kreeg ik tijdens mijn vakantie in Zeeland een berichtje van Breimeisje vriendin Akkelien dat ze twee CAKE SWIRLS had gescoord bij de Action. Of ik belangstelling had. Natuurlijk had ik belangstelling! Helemaal leuk!
Dat waren er al vast twee en in de woonplaats van mijn ouders scoorde ik er nog eens twee. Nu heb ik van elke kleur twee bollen. Daar kun je iets mee!


Zoals jullie zien ontbreekt er een bol op de foto. Die staat al op de breipennen. Dat is in dit geval bijzonder, want ik haak liever. Tot mijn grote verbazing lukt nu breien beter met een kleine blessure.


Ik brei op pen nummer 5 met 150 steken en het is de bedoeling dat dit een klein dekentje gaat worden voor op de bank tijdens de koude winter avonden. Eigenlijk geen idee hoe ver ik kom met twee bollen, dus ik houd de Action goed in de gaten. Een extra bol (of twee) kan nooit kwaad.
Ter inspiratie gebruikte ik de breibijbel. Ik koos een eenvoudige steek die ik echter nooit had uitgeprobeerd.


Ik koos voor de  gordelsteek. Een gemakkelijke en leuke steek die je kan doen terwijl je een detective kijkt (zelfs een ingewikkelde).

Je zou kunnen zeggen dat ik een goede buit had veroverd. Nog een goede buit had ik bij de kringloop. Een zak met veel bolletjes katoen. Ik heb de zak eerst even open gepeuterd om te ruiken. Garen dat muf of naar rook ruikt, moet ik niets van hebben. Deze katoentjes kwamen door de keuring. Ze zijn in een ver verleden bij de V&D gekocht. Er staat nog een prijsje op met het oude logo. Ik ben er blij mee. Oh ja...de hele buit voor 3,50 euro.


Hoop dat mijn dekentje deze week een beetje vordert en ik hoor en zie jullie volgende week weer graag.
Groetjes Lydia.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk een dekentje op de bank, lekker voor de tijd die toch komen gaat. Veel breiplezier :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd hoe je dekentje gaat worden.
  Leuk als je bij de kringloop ook wolletjes vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. das een interessante buit !!! het garen van de action heb ik ook zien liggen maar ik kon de verleiding nog even weerstaan ben heel benieuwd hoe jouw ervaring is met dit garen dat hoor ik graag leuk om daar een dekentje van te breien succes verder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker een mooie buit! Ik had ze ook al bij de Action zien liggen, maar wist niet zo goed wat ik er mee wilde maken en heb het daarom (nog) niet meegenomen. Ik ben benieuwd naar jouw resultaten en ervaring hoe het werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk is je blessure niet al te erg, dan maar even breien nu. Dit wordt vast een mooi dekentje, je kan toch zien hoeveel meters er op een bol zitten en dan op ravelry kan je zien wat je ermee kan maken als je alles invult. Succes ermee en die buit van de kringloop krijgt vast ook nog een leuke bestemming!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, dat wordt vast mooi!
  Hipelijk is he blessure inmiddels wat beter en anders wens ik he veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat lijkt mij een hele leuke steek voor een sjaal en muts!
  Kun je deze steek ook in het rond breien? Voor de muts.
  Ik kom er niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de goede en zeer nuttige informatie. Het is heel interessant, ik hou van alle dingen die je deelt en zie je prachtige creatie. Bedankt voor het delen met iedereen. Ik weet alles over jou. Het is geweldig en het is geweldig.
  สุขภาพจิต

  BeantwoordenVerwijderen