dinsdag 17 mei 2016

(Te) enthousiast

(TE) ENTHOUSIAST


Zoals sommige van jullie misschien wel weten, vorm ik samen met Akkelien "De Breimeisjes".
Akkelien is al behoorlijk lang actief met het maken van blogs (kijk hier) en sinds kort heeft ze mij de kunst van het bloggen ook bijgebracht.
Uiteraard hebben wij, als vriendinnen, veel overeenkomsten. We houden van breien en haken, gezelligheid, kletsen, lekker eten, zo nu en dan eens winkelen, enzovoort/enzovoort.

Alhoewel...dat van dat winkelen is niet helemaal waar! Ja, we vinden het beide best leuk, maar het verschil is dat ik het soms met iets meer overgave en toewijding doe.
Akkelien loopt in de winkel rond en overweegt of ze iets ook echt nodig heeft. Ik ben van het type dat zijn mandje vol laadt en zich thuis verwonderd afvraagt wat er toch allemaal in terecht gekomen is.
Ik zal jullie een paar voorbeeldjes laten zien.
Er was een periode waarin de gehaakte portemonneetjes erg populair waren. Logisch dus dat je een beugeltje of twee aanschaft.


En dan te bedenken dat ik ook wel zo'n stuk of zes portemonneetjes heb afgerond!
Dit is over!


Er waren ook oogjes nodig voor de lappenpoppen!


En koffertjes om de lappenpoppen in te doen!


Het is uiteraard iets om dankbaar voor te zijn dat je het zo goed hebt dat je het ook inderdaad kunt kopen.


De koffertjes zijn in ieder geval goed van pas gekomen en ook de veiligheidsoogjes zijn nuttig gebruikt. Ik heb inmiddels mijn derde lappenpop afgerond. In tegenstelling tot de vorige lappenpoppenpoppen (Flappie konijn en Blikkie robot) heeft Nellie eenhoorn weinig avonturen beleefd. De andere twee lappenpoppenpoppen hadden zoveel drukte en praatjes dat ik besloot om Nellie eenhoorn direct in het zojuist aangeschafte koffertje te stoppen en op reis te sturen.Wel een beetje sneu, maar inmiddels heeft ook zij een goed plekje gevonden, en wel bij mijn lieve zus Bea.

De andere poppenmoeders hebben misschien ook wel nieuws vandaag. Ik ga een kijkje nemen. Leuk!

Corina,


Es,


Jannie,Mariam,

Nienke,


Petra,Ria en

Rita


12 opmerkingen:

 1. Lekker kleurrijk is je blog nu!
  Prachtig geworde, Nellie Eenhoorn!
  En... je kunt altijd nog een winkeltje beginnen ;-)
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat een feest van herkenning. Nouja, feest is niet het juiste woord. Voorraad aanleggen, dat is mij ook wel toevertrouwd. Zeker als het in de aanbieding is. Of als het niet duur is en je nooit weet hoelang het in het assortiment van de bekende goedkope winkel blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverd die Nellie, ik lijk denk ik meer op Akkelien, maar vergis je niet, dan heb je ook wel eens spijt dat je iets toch maar niet gekocht hebt. Koffertjes ben ik ook dol op :) Leuk brdacht een lappenpop in een koffertje, dat is een leuk cadeau zo.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee om de lappenpop in een koffertje op reis te laten gaan. Mooi gemaakt hoor, die eenhoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie eenhoorn! Leuk zo in het roze koffertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, hoe herkenbaar! Ik heb momenteel wel een koopstop ingesteld, maar ik krijg nog voldoende van mensen die weten dat ik bij het breicafé zit en dat ik vanalles brei, haak, vilt, naai, enz, enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar hoor! Ik lijk tegenwoordig een beetje op beide ;) kan heel,goed iets kopen maar ook heel goed een poos dingen laten liggen. Maar die koffertjes zo leuk ! Ik zou graag willen weten waar je die koopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeer herkenbaar! Ook ik ben meer jouw type, zeker als het om aankopen voor hobby betreft! Leuke koffertjes, die zou ik ook eens moeten scoren ergens. Soms op rommelmarkten. Mooie foto plaatste je bovenaan!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De afgelopen dagen was ik een beetje druk en ik open nu mijn blog weer voor het eerst. Wat een verrassing, zoveel leuke reacties!Dank jullie wel allemaal. Ik vind het heel bijzonder dat jullie mijn verhalen lezen.
  En Martine...de koffertjes heb ik gekocht bij de Action, voor weinig! Vandaar dat ik ze in drievoud heb aangeschaft.
  Hartelijke groet van Lydia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze zijn erg leuk! De rest ook overigens :) Dank je voor de info. Morgen maar richting action denk ik; ) maakt een kadootjes extra leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat zullen de winkeliers blij zijn als jij binnen komt. Goeie klant, zullen ze zeggen! Leuk toch dat ieder weer zo verschillend is. Het lijkt me erg gezellig om zo als vriendinnen samen bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen