dinsdag 10 mei 2016

Poppen(moeder)dag

POPPEN(MOEDER)DAG

Iedere tweede zondag in mei is het moederdag. Toen ik jonger was hechtte ik er niet zoveel waarde aan en voor mezelf vind ik het nog steeds niet zo heel belangrijk.
Hoewel ik moet zeggen dat er bij mij thuis (ik ben moeder van Alan en Demelza, twee heerlijke pubers van 15 en 13) altijd wel enige aandacht aan wordt besteed.
Voor mijn eigen moeder begin ik het steeds belangrijker te vinden. Het is niet vanzelfsprekend dat je ouders nog leven en al helemaal niet dat ze lekker gezond zijn. Mijn eigen moeder heeft het afgelopen jaar erg gekwakkeld. Voor haarzelf heel vervelend, maar gelukkig niet levens bedreigend.
Hoe dan ook, ik heb wel besloten dat ze best eens even verwend mag worden.
Een lastige opgave, want ik heb zo'n moeder die vindt dat ze alles wel heeft.

Ik zat hardop te mijmeren en Rosa keek vanachter haar tafeltje afwachtend toe. Bloemen, oorbellen, chocolade. Al deze items zijn de revue al eens gepasseerd. Moeilijk, moeilijk!"Een mooie omslagdoek, net als ik heb!", riep Rosa plotseling. "Ik vind de omslagdoek zo heerlijk en altijd als jij weg bent, heb ik het heerlijk warm en denk ik altijd dat jij de stola zo mooi voor mij gemaakt hebt."
Eigenlijk vond ik het wel een heel goed idee van Rosa, maar dan moest ik wel een beetje vaart maken.
Rosa en ik zijn samen naar de stad gegaan om mooie kleurtjes voor oma (ja, zo noemt ze mijn moeder al!) uit te gaan zoeken. Niet te fel, maar toch een beetje vrolijk. We kozen blauw, paars en grijs.
Fanatiek ben ik aan de slag gegaan met de granny stripe. Haakt heerlijk weg, ook voor de televisie.
Vandaag heb ik de laatste hand aan de omslagdoek gelegd. Het haken van de schulprand.


Voordat ik het cadeau ging inpakken, heb ik hem nog even aan Rosa laten zien. Ze vond hem prachtig, bijna net zo mooi als haar eigen exemplaar.
Op tijd klaar dus! Alleen nog doorzichtig folie en een mooie strik erom heen.
Tenminste...als Rosa zo vriendelijk wil zijn om de "deken" te verlaten.Morgen ga ik het cadeau geven, tijdens een fijne lunch in een restaurant. Wordt vast heel gezellig.Als deze blog gepubliceerd wordt, is dit alweer geschiedenis, maar ik hoop dat jullie ook een fijne moederdag zullen beleven. Op wat voor een manier dan ook.

Groetjes,
LydiaIk ben benieuwd of de andere poppenmoeders ook nieuws hebben. Dit zijn ze:

                                                                       - AkkelienCorina,

Es,

Jannie,


Mariam,

Nienke,

Petra,


Ria en

Rita


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blog en wat een prachtig cadeau, Lydia!
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig blogje! Hele mooie sjaal is het geworden, een geweldig idee van Rosa die je hielp met kleurtjes kiezen. Je moeder zal vast heel tevreden zijn met dit cadeau en telkens als ze hem draagt, zal ze aan jou denken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi cadeau voor je moeder en ze heeft er vast veel plezier van.
  Ja, ik persoonlijk vond de moederdagen toen de kinderen klein waren en leuke werkjes maakte het leukst, nu lijkt het meer een commercieel gebeuren :(
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, Rosa had hetzelfde idee als ik: je moeder omarmen met de liefde en warmte van je handwerk! Je hebt een prachtige omslagddoek gemaakt, daar zal veel van genoten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als dat geen geweldig moederdagcadeau is! Wat een liefde zit er in al die steekjes... Rosa heeft je aan een fantastisch idee geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. thank you for sharing in my link up a New party is now open

  BeantwoordenVerwijderen