dinsdag 20 september 2016

Over Streepje

Over Streepje


Vandaag weer eens een berichtje van het andere Breimeisje, al is het wel een werkstuk van Lydia. Ik wil jullie graag wat vertellen over Streepje. Streepje heeft een aantal pagina's op de website (debreimeisjes.nl), maar die site zit in een verbouwingsfase en er is grote opruiming. Streepje is zo'n leuk werkstuk dat wel op de een of andere manier bewaard moet blijven en we hebben geen idee waar Streepje uiteindelijk terecht gekomen is, maar.... gelukkig hebben we de foto's nog!

Ik zal eerst een foto laten zien:


In januari 2012 stond er een wedstrijd in de krant om een originele knuffel te ontwerpen en Lydia was direct enthousiast en geïnspireerd.

Lydia bedacht dat het heel fijn zou zijn om een knuffel te maken waar je lekker tegenaan zou kunnen liggen, een knuffelkussen dus eigenlijk. En ze wilde het kleurrijk maken. Bloemetjes of andere motiefjes zou wel heel druk worden en daarom koos ze voor strepen en zo werd de naam Streepje ook een feit.

Wat nog extra leuk aan Streepje is: Streepje kan er steeds anders uitzien, bijvoorbeeld zo:


Of zo:


 Dankzij klittenband rondom (de "zachte" kant) en klittenband op armen/benen kun je lekker variëren. En ze maakte er dus wat extra, zes stuks, in verschillende kleuren, maten en strepen.

Vanachter ziet Streepje er zo uit:
En Streepjes gezicht werd gedaan met haken en punniken. De hele werkbeschrijving is er ook nog, die plaats ik binnenkort, waarschijnlijk op debreimeisjes.blogspot.nl. Het is even wat uitzoeken. Ik dacht in eerste instantie de boel gewoon even te kopiëren, maar het blijkt toch iets lastiger te zijn :-)

Update: de werkbeschrijving staat inmiddels online, klik hier!

Dus vandaag een blog geschreven door Akkelien en het breiwerk is van Lydia. Echte Breimeisjes-post!

Groetjes van ons!


7 opmerkingen: