vrijdag 25 maart 2016

Het aller eerste begin

Het aller eerste begin


Mijn lieve vriendin Akkelien heeft in brei-en haak(blog)land al enige trouwe volgers.
Dagelijks voorziet zij haar trouwe lezers van allerlei leuke patronen, tips, recepten en belevenissen die met haken en breien te maken hebben.

Akkelien en ik vormen samen het duo De Breimeisjes. In de praktijk betekent dit dat Akkelien het hoofd Breimeisje is en dat ik fungeer als hulp Breimeisje. Akkelien bedenkt en schrijft patronen uit voor de leuke workshops die wij geven. Tevens bakt ze voor de dag van de workshop de heerlijkste koeken en cakes. En ik...Ik huppel vrolijk mee, genietend van alle leuke dingen die zij bedenkt. Volgens haar ben ik onmisbaar voor de Breimeisjes. Is dat niet heerlijk?

Al een aantal jaren is zij ook actief als blogster. Met succes vind ik, want ze heeft een heel aantal trouwe volgsters. Ik kijk hier altijd met bewondering naar. Het lijkt me ook zo leuk om eens een blog te schrijven , maar het is er bij mij nooit van gekomen. Te onrustig van aard vrees ik.

Maarrrrrrrrr...nu is het plan om samen een blog op te richten en ik krijg blog les. Van mijn allerliefste vriendin Akkelien.
Vanmorgen ben ik met mijn nieuwe laptop onder de arm naar haar toe gescooterd en de eerste beginselen van het bloggen zijn mij onderwezen. Wat was het een leerzame, maar vooral heerlijke ochtend.

Er zijn ook foto's gemaakt, want zelfs de aanschaf van een nieuwe laptop kan je inspireren tot het haken van iets nieuws. Met al dat heen-en weer gesleep van de laptop moet er natuurlijk wel een mooie hoes omheen. Mijn echtgenoot wees me erop dat er voor weinig geld veel mooie hoezen te koop zijn, maar dat doen we niet! Er gaat niets boven een unieke zelfgemaakte hoes. Zelfs voor beginnende haaksters heel gemakkelijk. Allemaal rechte lappen en twee mooie knopen is alles wat je nodig hebt.


Op de foto's ontbreekt nog een sluiting van de hoes, maar dit zal spoedig voltooid worden.
Dit waren dus mijn aller eerste stappen in blogland.
Tips en vragen zijn uiteraard welkom. Misschien dat ik het dan echt onder de knie krijg!
Graag tot de volgende keer.
Groetjes van Lydia.


14 opmerkingen:

 1. Ik vind je hoes heel mooi en leuk hoor dat je zelf gaat bloggen ,ik heb er altijd zo veel plezier van en het stimuleerd enorm de creativiteit als je al dat leuks zoals jouw hoes langs ziet komen
  Gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lydia,

  Gefeliciteerd met je eerste blog. You did it! Gaat je blog ook vooral over haak- en brei-activiteiten of heb je nog nieuwe verrassingen in petto? Ik ben benieuwd...
  Fijne Paasdagen en groetjes,

  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij staat erop, Lydia! Je geeft me wel heel veel eer... Het is gewoon een feit: zonder jou was het nooit begonnen met De Breimeisjes! Heel leuk dat je je nu ook aan het bloggen waagt en ik hoop dat het jou net zoveel plezier gaat geven als het mij doet!
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lydia welkom in blogland !! heb me al aangemeld als volger altijd leuk om weer een nieuw blog te ontdekken.
  Leuke eerste blogpost en een mooie hoes heb je gemaakt.
  Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve volgers, wat is dit leuk! Dank jullie wel dat jullie de moeite nemen om mijn verhaal te lezen. Ik word er helemaal blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Begrijp ik het goed, gaan jullie voortaan samen bloggen of houdt toch elk zijn eigen blog aan?? Akkelien ken ik al een aantal jaren via blogland, een hele lieve dame moet ook ik toegeven. Succes ermee! Je maakte trouwens een prachtige hoes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. welkom en wees gewaarschuwd, bloggen is verslavend :)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welkom in blogland en vooral heel leuk dat je bent gaan bloggen!
  Ik heb je al vaak afgevraagd wie de breimeisjes nu eigenlijk waren. Want dat kon Akkelien alleen natuurlijk niet zijn.
  Je laptophoes mag er wezen, wat een vrolijkerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom in blogland en vooral heel leuk dat je bent gaan bloggen!
  Ik heb je al vaak afgevraagd wie de breimeisjes nu eigenlijk waren. Want dat kon Akkelien alleen natuurlijk niet zijn.
  Je laptophoes mag er wezen, wat een vrolijkerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je je ook in Blogland gaat begeven! De eerste stappen zijn inmiddels gezet, dat is mooi gelukt ;o) Leuk dat we nu te weten gaan komen wie dat tweede breimeisje is, want ook ik was daar wel nieuwsgierig naar! Ik vind je laptophoes superleuk geworden! Veel plezier hier en.. ik ga je volgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je ook een blog gestart bent. Het is niet moeilijk hoor. Beetje aanrommelen levert vaak de leukste dingen. Succes! Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Welkom in blogland, Lydia! Gaaf dat je nu samen met Akkelien blogt, het gaat je al heel goed af! Je hebt een erg mooie laptophoes gemaakt, veel mooier dan uit welke winkel dan ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Thank you for sharing at my link up last week,
  a New party is now open

  BeantwoordenVerwijderen