dinsdag 8 augustus 2017

Teleurgestelde beertjes

Teleurgestelde beertjes

Ik schaam me diep. Er is iets gebeurd en het heeft te maken met de beertjes.
Ze zijn mee op vakantie geweest naar Zeeland en ik heb ze vreselijk verwaarloosd. Het begon allemaal heel goed! De beertjes hadden lekker geslapen in het grote hotelbed en de volgende dag waren ze klaar om de omgeving te verkennen. Andrew en ik hadden onze eigen fietsen meegenomen, dus de beertjes konden fijn in de fietstas zitten.


Tot zover liep alles dus gesmeerd. Echter, na de fietstocht waren de beertjes een beetje moe geworden en hadden ze een lekker slaapplekje op de bodem van de fietstas gezocht. En daar ging het mis! Hun kopjes staken niet meer boven de fietstas uit en daardoor ben ik ze schandelijk vergeten! Vijf lange dagen hebben ze moeten wachten totdat ze bevrijd werden. Gelukkig lagen er nog wat broodjes in de fietstas, want anders... Ik moet er maar niet aan denken.

Toen ik weer aan de beertjes dacht en ze tevoorschijn haalde waren ze uiteraard niet blij. Daarom heb ik een plan bedacht om het goed te maken. Ik geef jullie hierbij een tipje van de sluier. De rest onthul ik volgende week in mijn blog, maar ik kan jullie alvast vertellen dat de beertjes weer helemaal in hun sas zijn.


Voor hun nieuwe avontuur waren er in ieder geval een paar Friese klompen nodig.

Gelukkig heb ik nog wel enkele kiekjes van de vakantie gemaakt.
Wij waren nog nooit in Zeeland op vakantie geweest. Het is er prachtig! Zee, duinen, mooie stadjes. Het deed ons een beetje aan Terschelling denken.Tilburg met zijn Lange Jan was ook erg leuk!


En er staat zomaar een foto van het rijksmuseum in Amsterdam op de foto!
Hoe zit dat dan?
Zoals ik al vertelde, hadden we de fietsen mee genomen achter op de auto. Als je van Zeeland naar Friesland rijdt, passeer je een aantal grote steden, waaronder Amsterdam. Nu zijn wij over het algemeen niet heel enthousiast over parkeren in Amsterdam. Druk, peper duur... Maar Andrew had een geweldig plan! We hebben de auto vlak buiten het centrum van Amsterdam geparkeerd en daar was het parkeren gratis. En toen, hup de fiets van de auto en Amsterdam bekijken vanaf de fiets. Echt een aanrader. Het was ontzettend leuk om in korte tijd een grote afstand af te kunnen leggen in deze mooie stad. Heel bijzonder om op deze manier langs de Amsterdamse grachten te fietsen.

Kortom, het was een geslaagde vakantie voor ons (jammer van het berendrama).

Maar, het is goed gekomen. Houd de blog van volgende week in de gaten!

Veel vakantiegroetjes van Lydia en de beertjes.

7 opmerkingen:

 1. zo zier je een heleboel van Nederland groet aan de beertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Het begin was helemaal top voor de beertjes, wie zou er niet graag zo half uit de fietstas piepend mee willen reizen? Maar ja, als ze zich gaan verstoppen... Enfin, het leed is geschied ... gelukkig leven ze nog en ga je het nog goed maken!
  Prachtige vakantiefoto's laat je zien!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben het heerlijk gegad zie ik :-)
  De beertjes in eerste instantie ook, maar ja, als ze zich niet laten horen.... ik ben venieuwd hoe je ze weer goed gestemd hebt gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooo Lydia toch, de beren vergeten ;)
  Ja dat vraagt om extra inspanningen om het weer goed te maken.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je bij mij volger werd. Ik heb natuurlijk ook gelijk bij jou gekeken en gelezen. Wat een avontuur zeg voor die beren. Gelukkig zijn ze net op tijd gered. Ik denk dat je met ze naar Hindelopen bent geweest.
  Ik ga je natuurlijk ook volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar weet ik nu alles van: van peperduur parkeren in Amsterdam :-D
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, je hebt duidelijk wat goed te maken bij de beertjes, als dat maar goedkomt! Maar ondanks dat hadden jullie toch een hele fijne vakantie, ook wij houden enorm veel van Zeeland!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen