dinsdag 25 juli 2017

vakantie


VAKANTIE

Het is vakantie tijd voor de meeste mensen. Ik denk dat in heel Nederland de schoolvakanties al wel begonnen zijn. Bij ons in Friesland zijn de kinderen inmiddels ook vrij.
Onze dochter Demelza is maar liefst 3 hele weken naar Italië met een vriendinnetje en haar ouders. Onze zoon viert ook vakantie. Heel dichtbij...namelijk in ons huis. Hij heeft het rijk voor zich alleen en dat is natuurlijk ook vakantie!
Andrew en ik zijn sinds jaren weer eens samen op vakantie. Soms hoor je ouders zeggen dat ze dat wel een "dingetje" vinden, maar wij vinden het eigenlijk wel weer eens heerlijk. Alleen rekening met elkaar hoeven houden en de hele reis geen enkele keer bekvechtende pubers op de achterbank. Wat een genot, in de wetenschap dat de kinderen het ook fijn hebben.
Onderweg naar onze bestemming zagen we een mooie kringloop winkel en raad eens...we konden er zo maar naar binnen. Niemand die begon te mopperen. En...we konden zo lang rond kijken als we wilden.

Onze vakantie bestemming is Zeeland, om precies te zijn Burgh Haamstede. Gek genoeg zijn we nog nooit in Zeeland op vakantie geweest, dus alles is nieuw voor ons.
Nu vertelde ik al dat de kinderen niet mee waren, maar toen ik mijn mandje met hobby spulletjes aan het inpakken was sprongen er wel twee andere wezentjes bij.
Ja...de beertjes waren mijn belofte niet vergeten. Ik zou ze iets van de wereld laten zien.
Goed, vooruit dan maar! Ze zijn zo klein dat ze vast geen overlast zullen veroorzaken en na zes jaar in een opruimbak te hebben gezeten wordt het ook wel eens tijd dat ze wat aandacht krijgen.
Ze genieten met volle teugen. Kijk ze eens tevreden, languit op het hotelbed liggen.


Ik denk dat ze even aan het uitrusten zijn van de lange auto reis.

Behalve de beertjes zaten er nog meer leuke dingetjes in mijn hobby mandje.
Een kleurboek van de "dikke dames op reis", uiteraard stiften, leesboeken, mijn tablet en ook nog twee cadeautjes
Van breimeisje vriendin Akkelien ( debreimeisjes.blogspot.nl ) kreeg ik een prachtig vakantieboek. Echt heel dik. Met puzzels, kleurplaten, mooi papier om een vlaggenlijn van te maken, recepten etc.
Maar liefst 300 pagina's dik.
Verder heb ik een schattig sleutelhangertje meegenomen om aan mijn fietssleutel te doen als we hier gaan fietsen. Die kreeg ik zomaar van Rita ( all-round-hobbyrita.blogspot.com ), omdat ik had geraden wat ze van plan was te gaan breien. Er zaten ook nog twee magneet bloemetjes en een leuke kaart bij.
Ik ben dol op cadeautjes, dus jullie kunnen je voorstellen hoe ik in mijn sas was.


Met zoveel moois kan ik me deze week wel vermaken.
Uiteraard wens ik jullie ook een hele fijne week toe en als er bijzonderheden zijn deze week in Zeeland, zal ik ze zeker in een volgende blog met jullie delen.

Groetjes, Lydia

6 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie! Heerlijk dat de beertjes de zilte zeelucht door hun vachtjes mogen voelen waaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier! Ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeeland is geweldig, veel plezier ook voor de beertjes :)
  Leuke cadeautjes heb je gehad :)
  Lekker genieten en tot gauw, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie en ja heel herkenbaar, hoe lief ze ook zijn die kinderen, het is ook weer heerlijk om samen op vakantie te gaan. Geniet maar lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijne vakantie ga er lekker van genieten

  BeantwoordenVerwijderen