vrijdag 26 mei 2017

Vakantie

Vakantie

Even twijfelde ik aan de titel die ik deze blog zou geven.
Wat moest het worden? "Vakantie" of "Niet perfect"?
Ik maakte namelijk iets voor de vakantie en het is beslist niet perfect. Van Akkelien (debreimeisjes.blogspot.nl) heb ik geleerd dat je met haken best mag smokkelen. Dat blijft een beetje lastig voor me, maar perfectie bestaat nu eenmaal niet en dat hoeft ook niet. Al heb ik het stiekem wel het liefst perfect!!

Afgelopen weken heeft onze zoon Alan zich gebogen over zijn HAVO examen. Een hele opgave want zijn schoolperiode heeft zich gekenmerkt door "ondeugend" gedrag. Concentratie en stil zitten zijn niet zijn sterkste eigenschappen.
De laatste maanden weet ik echter niet wat ik zie. Vol overgave stort hij zich dag na dag op de leerstof. Dat is toch iets om trots op te zijn?
Dinsdag had hij zijn laatste examen en vandaag vliegen wij (ja, hij en ik samen) naar Portugal. Wat een eer dat mijn puberzoon nog met me mee wil.
We gaan samen relaxen. Hij gaat bijkomen van het leren en ik? Ik ga bijkomen van het aanmoedigen heb ik zomaar bedacht.

Natuurlijk moeten er ook spulletjes mee. Daar begint de voorpret al. We hebben besloten om alleen handbagage mee te nemen. Handig en goedkoop! Tegenwoordig moet je bijbetalen om een koffer in het ruim van het vliegtuig te laten vervoeren. Echter, we mogen per persoon maar zeven kilo meenemen en dat is niet veel. Gelukkig wegen shirtjes en korte broeken heel weinig. En hoe leuk is het dat er allemaal geweldige mini toiletartikelen te koop zijn. Die heb ik dus aangeschaft.

Voor die geweldige mini's wilde ik een soort van toilet tasje haken. Een buideltje. Het leek me leuk om het zogenaamde patestry haken toe te passen. Allemaal frisse kleurtjes wilde ik gebruiken.
Ik haakte een ronde bodem, dan een rij vasten in de achterste lussen en vervolgens omhoog. Na een tijdje kwam ik erachter dat mijn vakjes niet recht waren gebleven. Zelfs het telschema was een zooi geworden! Niks aan! Het had me al wel heel veel tijd gekost en een extra draad meehaken kost ook extra moeite. Daarom besloot ik door te haken. Ik stopte met de vakjes en ging verder in streep patroon. De laatste toer haakte ik stokjes, zodat ik er een gedraaide draad door kon halen.
Zie hieronder het resultaat.




Eigenlijk vind ik het resultaat heel leuk geworden en is het helemaal niet erg dat de banen een beetje scheef lopen.

Als ik weer thuis ben zal ik jullie verslag doen van onze avonturen in Portugal.

Groetjes van Lydia





5 opmerkingen:

  1. Maar het is ook helemaal leuk! En wat een goed idee om zo'n buideltje te hebben voor al die mini-flesjes...
    Ik weet nooit wat ik er mee moet doen.

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het eindresultaat is prachtig! En op en top Lydia :-) Heerlijk kleurig!
    Fijne vakantie, ik verheug me al op de eerste club daarna, wat zal je veel te vertellen hebben!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, die is super leuk geworden! Heel vrolijk en leuk met die schuine vakken. Veel plezier met je zoon in Portugal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het eindresultaat is echt wel leuk geworden, had je niks gezegd dachten we dat het zo moest. Handig en leuk tasje geworden en geniet van jullie vakantie in Portugal!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hij is gewoon leuk! fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen