dinsdag 7 juni 2016

Vissenblog

VISSENBLOG

Twee weken geleden hadden Akkelien en ik weer een erg gezellige brei- en haakavond bij Katrein Kunst. Akkelien had weer leuke patroontjes bedacht in zomerse sferen. Ze had o.a. een patroon van een aardbei en van onderzetters in de vorm van fruit meegenomen (lees ook hier).

Voor het mee-organiseren van de workshop mag ik zo nu en dan een kleinigheidje uitzoeken in de winkel van Katrein. En dat is leuk, want... in de winkel van Katrein staan heel veel fantastische hebbedingetjes.
Dit keer koos ik een mooi haakboek.


Het boek  heet HIPPE HAAKWERKJES en het is geschreven door THERESE HAGSTEDT.
Het staat bomvol leuke ideetjes en ik besloot om deze avond te besteden aan het haken van een gezellige vissenslinger. Dit kwam mij heel goed uit, want na het afronden van een omslagdoek in granny stripe ben ik enigszins geblesseerd geraakt aan mijn schouder. Nu kon ik mijn activiteiten mooi beperken tot een visje per dag.
Een super leuk werkje en na enkele visjes had ik het patroon niet meer nodig. Ik ben dol op kleur, dus ik gebruikte zo'n beetje alle kleuren uit de katoen kast.


De afzonderlijk visjes heb ik verbonden met een draad waaraan ik kleine kraaltjes heb geregen. Tussen iedere vis heb ik een mooie diamant kraal bevestigd. Het lijkt mij erg leuk als de vissenslinger in een kinderkamer komt te hangen. Nu heb ik zelf twee kinderen, maar die verkeren zeer ernstig in de puberleeftijd en dan hang je zeker geen beeldige visjes in je kamer. Echter, regelmatig bezoek ik een fysiotherapeute. Zij is vorig jaar bevallen van een klein meisje, Linde. Ik heb haar toen al verrast met een gehaakt babydekentje, maar voor een slingertje heeft ze vast ook nog wel een plekje.


Trouwens, over visjes gesproken... In en op het water is zoveel moois te zien en te beleven. Zoals jullie misschien wel weten woon ik in Sneek en Sneek betekent water. Meren, plassen, sloten. Met het mooie weer van de afgelopen dagen varen Andrew (mijn man) en ik er graag doorheen.
Gisteren kwamen we deze mooie ganzen tegen. Wel een plaatje waard vond ik.


Ik hoop dat jullie ook van het mooie weer genoten hebben.


Voor andere verhalen (over echte poppen) kun je op dinsdag kijken bij:

Corina,


Es,


Jannie,Mariam,

Nienke,


Petra,Ria en

Rita


5 opmerkingen:

 1. Super leuk die vrolijk gekleurde visjes en wat woon je mooi!
  X es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, de slinger is echt heel leuk geworden!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee, die vrolijke visjes slinger, bedankt voor de tip.
  Ja nu kun je fijn buiten handwerken, fijne week, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig al die visjes! En visjesdag op dinsdag is natuurlijk ook gewoon leuk ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Keileuk, die visjes, mooi boekje ziet het eruit! Sterkte met je schouder!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen