dinsdag 24 mei 2016

Nat, guur en ijs

NAT, GUUR EN IJS

Wat is het weer guur en nat vandaag. Je zou niet denken dat het bijna zomer is.
Gelukkig heeft niet iedereen last van het slechte weer. Rosa bekommert zich er totaal niet om. Ze stapt fleurig buiten rond met haar zonne(regen)hoedje op het hoofd en haar "manteltje" om haar schouders geslagen.

En nu heeft ze bedacht dat ze een ijsje wil eten. Ik heb haar uitgelegd dat ijs eten misschien beter bij een zonnige dag past, maar ze houdt stug vol. Ze stampt met haar kleine poppenvoetje op de grond.
Bovendien heeft ze allerlei kleine beestjes gezien buiten en die horen toch ook bij de zomer?
Ze trok me mee de tuin in om de beestjes te laten zien.


En inderdaad hoor! Ze had een slakje en een lieveheersbeestje gesignaleerd.

Ik begreep inmiddels wel dat ik haar niet op andere gedachten kon brengen en vroeg Rosa wat voor een ijsje ze dan wilde eten. Wel, dat wist ze eigenlijk niet, want vertelde ze me...Ze had nog nooit een ijsje gegeten in haar hele poppenleven.
Ik liet haar een paar voorbeelden van ijsjes zien.


Dit was duidelijk niet wat ze bedoelde. Ze wilde een ijsje dat een meneer of een mevrouw in een hoorntje kon scheppen. Dat leek me duidelijk. Ze wilde schepijs. Gelukkig zijn er in Sneek heerlijke ijsjes te koop en ik heb Rosa middenin de regen mee genomen naar de ijssalon. Het was er uiteraard niet druk! Ze koos vanille-ijs en aardbeienijs.



De ijsverkoper heeft een extra grote voor haar geschept. Nu maar hopen dat ze straks niet zit te bibberen van de kou.



Het patroon van het ijsje komt van Ravery.com en de vertaling heb ik gevonden bij mumsboven
Ook heel erg leuk om een sleutelhanger van te maken.



Er zijn ook andere mooie poppen verhalen. Hier kun je ze vinden:

                                                                        - Akkelien



Corina,



Es,


Jannie,




Mariam,


Nienke,


Petra,



Ria en


Rita



dinsdag 17 mei 2016

(Te) enthousiast

(TE) ENTHOUSIAST


Zoals sommige van jullie misschien wel weten, vorm ik samen met Akkelien "De Breimeisjes".
Akkelien is al behoorlijk lang actief met het maken van blogs (kijk hier) en sinds kort heeft ze mij de kunst van het bloggen ook bijgebracht.
Uiteraard hebben wij, als vriendinnen, veel overeenkomsten. We houden van breien en haken, gezelligheid, kletsen, lekker eten, zo nu en dan eens winkelen, enzovoort/enzovoort.

Alhoewel...dat van dat winkelen is niet helemaal waar! Ja, we vinden het beide best leuk, maar het verschil is dat ik het soms met iets meer overgave en toewijding doe.
Akkelien loopt in de winkel rond en overweegt of ze iets ook echt nodig heeft. Ik ben van het type dat zijn mandje vol laadt en zich thuis verwonderd afvraagt wat er toch allemaal in terecht gekomen is.
Ik zal jullie een paar voorbeeldjes laten zien.
Er was een periode waarin de gehaakte portemonneetjes erg populair waren. Logisch dus dat je een beugeltje of twee aanschaft.


En dan te bedenken dat ik ook wel zo'n stuk of zes portemonneetjes heb afgerond!
Dit is over!


Er waren ook oogjes nodig voor de lappenpoppen!


En koffertjes om de lappenpoppen in te doen!


Het is uiteraard iets om dankbaar voor te zijn dat je het zo goed hebt dat je het ook inderdaad kunt kopen.


De koffertjes zijn in ieder geval goed van pas gekomen en ook de veiligheidsoogjes zijn nuttig gebruikt. Ik heb inmiddels mijn derde lappenpop afgerond. In tegenstelling tot de vorige lappenpoppenpoppen (Flappie konijn en Blikkie robot) heeft Nellie eenhoorn weinig avonturen beleefd. De andere twee lappenpoppenpoppen hadden zoveel drukte en praatjes dat ik besloot om Nellie eenhoorn direct in het zojuist aangeschafte koffertje te stoppen en op reis te sturen.



Wel een beetje sneu, maar inmiddels heeft ook zij een goed plekje gevonden, en wel bij mijn lieve zus Bea.





De andere poppenmoeders hebben misschien ook wel nieuws vandaag. Ik ga een kijkje nemen. Leuk!





Corina,


Es,


Jannie,



Mariam,

Nienke,


Petra,



Ria en

Rita










dinsdag 10 mei 2016

Poppen(moeder)dag

POPPEN(MOEDER)DAG

Iedere tweede zondag in mei is het moederdag. Toen ik jonger was hechtte ik er niet zoveel waarde aan en voor mezelf vind ik het nog steeds niet zo heel belangrijk.
Hoewel ik moet zeggen dat er bij mij thuis (ik ben moeder van Alan en Demelza, twee heerlijke pubers van 15 en 13) altijd wel enige aandacht aan wordt besteed.
Voor mijn eigen moeder begin ik het steeds belangrijker te vinden. Het is niet vanzelfsprekend dat je ouders nog leven en al helemaal niet dat ze lekker gezond zijn. Mijn eigen moeder heeft het afgelopen jaar erg gekwakkeld. Voor haarzelf heel vervelend, maar gelukkig niet levens bedreigend.
Hoe dan ook, ik heb wel besloten dat ze best eens even verwend mag worden.
Een lastige opgave, want ik heb zo'n moeder die vindt dat ze alles wel heeft.

Ik zat hardop te mijmeren en Rosa keek vanachter haar tafeltje afwachtend toe. Bloemen, oorbellen, chocolade. Al deze items zijn de revue al eens gepasseerd. Moeilijk, moeilijk!



"Een mooie omslagdoek, net als ik heb!", riep Rosa plotseling. "Ik vind de omslagdoek zo heerlijk en altijd als jij weg bent, heb ik het heerlijk warm en denk ik altijd dat jij de stola zo mooi voor mij gemaakt hebt."
Eigenlijk vond ik het wel een heel goed idee van Rosa, maar dan moest ik wel een beetje vaart maken.
Rosa en ik zijn samen naar de stad gegaan om mooie kleurtjes voor oma (ja, zo noemt ze mijn moeder al!) uit te gaan zoeken. Niet te fel, maar toch een beetje vrolijk. We kozen blauw, paars en grijs.
Fanatiek ben ik aan de slag gegaan met de granny stripe. Haakt heerlijk weg, ook voor de televisie.
Vandaag heb ik de laatste hand aan de omslagdoek gelegd. Het haken van de schulprand.






Voordat ik het cadeau ging inpakken, heb ik hem nog even aan Rosa laten zien. Ze vond hem prachtig, bijna net zo mooi als haar eigen exemplaar.
Op tijd klaar dus! Alleen nog doorzichtig folie en een mooie strik erom heen.
Tenminste...als Rosa zo vriendelijk wil zijn om de "deken" te verlaten.



Morgen ga ik het cadeau geven, tijdens een fijne lunch in een restaurant. Wordt vast heel gezellig.



Als deze blog gepubliceerd wordt, is dit alweer geschiedenis, maar ik hoop dat jullie ook een fijne moederdag zullen beleven. Op wat voor een manier dan ook.

Groetjes,
Lydia



Ik ben benieuwd of de andere poppenmoeders ook nieuws hebben. Dit zijn ze:

                                                                       - Akkelien



Corina,

Es,

Jannie,


Mariam,

Nienke,

Petra,


Ria en

Rita






dinsdag 3 mei 2016

Mooie Rosa

MOOIE ROSA


Het is nog maar sinds korte tijd dat ik wekelijks een blog probeer te schrijven. Maar wat een inspiratie krijg ik daarvan! Zo las ik ergens dat er poppenmoeders zijn die zo nu en dan een zielige pop uit de kringloopwinkel redden om er vervolgens de meest prachtige kleding voor te maken.

Goed voorbeeld doet volgen en een aantal zaterdagen geleden reed ik met mijn lieve vriend/echtgenoot Andrew naar Lemmer. Hier zou een kringloopwinkel zijn die we nog nooit bezocht hadden. Andrew was enthousiast over mijn plan. Niet voor de pop uiteraard, maar hij mag zelf  ook graag struinen op Marktplaats en in tweede hands winkels. Hij houdt er zelf een prachtige verzameling Engelse speelgoedauto's van het merk Triang op na. Erg leuk, vooral omdat Andrew in Engeland is geboren.




Vrij snel vonden we de kringloopwinkel. Groot, netjes en een grote diversiteit aan spulletjes. Van nieuw tot heel oud. Bij de speelgoedafdeling moest ik zijn! Autootjes, knikkers, hele grote poppen die ik liever niet mee wilde nemen, knuffels. Eerst maar eens even verder de winkel bekijken.
Op het moment dat ik de speelgoedafdeling wilde verlaten hoorde ik iemand roepen. "Hier, hier ben ik!" Ik keek over mijn schouder maar, zag niemand. Nog een stap verder hoorde ik het weer. "Je ziet me over het hoofd, hier ben ik, Rosa!" Het gesmoorde geluid kwam onder een bult stoffige knuffels vandaan. Eerst de knuffels maar even opzij gelegd en daar lag ze. Een prachtig bruin popje met rode lipjes. Ze was bijna poedeltje naakt. Gelukkig had ze nog een onderbroek aan, het arme poppenkind. Gauw klemde ik haar onder mijn arm en fluisterde haar toe dat ik voor haar zou zorgen.
Eerst nog even langs de kassa, want anders zou er werkelijk sprake zijn van een poppen ontvoering en dat wilde ik niet op mijn geweten hebben. Ze kostte 75 eurocent. Zo'n mooi poppenkind, voor zo weinig geld!

Thuis gekomen vertrouwde Rosa me toe dat ze eerst wel toe was aan een grondige wasbeurt. Daar was ik het roerend mee eens, want vooral haar haar was "knoperig" en stonk behoorlijk. Ik heb de heerlijkste shampoo gepakt die voorhanden was en heb Rosa heerlijk in bad gedaan. Tot slot een beetje parfum en Rosa voelde zich als herboren.
Hierna onmiddellijk aan de haak gegaan. Nu ben ik niet zo goed in het zelf ontwerpen van patroontjes, maar ik heb mijn best gedaan. Eerst een jurk, hierna een omslagdoek en om het geheel compleet te maken een zomerse hoed met een bloem erop. Rosa vond het prachtig en eerlijk is eerlijk...ik ben er zelf best een beetje trots op.


Vandaag heb ik speciaal voor de blog een fotoshoot met haar gedaan. Is het niet een echte filmster, mijn Rosa?





















Fijn dat jullie weer op mijn poppenblog kwamen kijken. Groetjes Lydia.


Er zijn ook andere leuke poppenblogs!



Corina,

Es,

Jannie,


Mariam,

Nienke,
Petra,

Ria en

Rita!