dinsdag 26 april 2016

VERLIEFD

VERLIEFD

Allereerst heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhalen. Ik had niet verwacht dat ik er zo enorm enthousiast over zou zijn. En natuurlijk super bedankt Akkelien dat je me de beginselen van het bloggen zo geduldig bij hebt willen brengen. Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan!
De ideetjes blijven stromen en ik moet gewoon kiezen waarover ik zal bloggen.

Dat de keuze vandaag op lappenpop Blikkie is gevallen, is niet zo verwonderlijk, want daar is mijn verhaal de vorige keer geëindigd ( stiekem heb ik ook alweer allerlei nieuwe projecten, maar die moeten nog maar even wachten).

Nadat lappenpop Flappie konijn (zie hier) vorige week was verhuisd liep Blikkie eenzaam en alleen rond in huis. Ik hoorde hem steeds bliepend zoeken naar Flappie. Echt zielig! Op een gegeven moment werd het stil en toen begon ik me pas echt zorgen te maken. Ik zocht in alle gaten en hoeken, maar helaas...geen Blikkie.
Ik besloot om eerst een kopje thee te gaan drinken in het zonnetje buiten, voordat ik verder ging zoeken. Zo gezegd, zo gedaan...
Thee zetten, koekje erbij en hup naar de tuinbank. Daar aangekomen kon ik mijn ogen niet geloven!
Blikkie was naar buiten geglipt en had eigenhandig nieuwe vrienden gemaakt. Ongelooflijk!






Ik geloof zelfs dat schildpad en Blikkie diepere gevoelens voor elkaar koesteren. Kijk toch eens hoe diep ze elkaar in de ogen kijken.
En alsof al deze liefde nog niet genoeg was, mocht Blikkie ook nog bij tuinmeisje Miep in de kruiwagen rondjes rijden.

Blikkie robot heeft zich de afgelopen tijd dus uitstekend vermaakt met zijn nieuwe vrienden, maar ook voor hem was een nieuwe bestemming geregeld. Ik heb namelijk nog een heel lief klein neefje van anderhalf die ook op een gehaakte lappenrobot zat te wachten.
Heel voorzichtig heb ik Blikkie, lekker zittend in een mini houten kratje, bedekt met een laagje folie.
Een mooi boekje erbij voor onderweg. Uiteraard een verhaal over andere stoere robots. In het boekje zit zelfs een leuke voorlees cd.




Ik kan jullie vertellen dat Blikkie inmiddels liefdevol is ontvangen door mijn kleine grote neef Novan. Het leuke is dat Flappie konijn en Blikkie robot inmiddels beide in het Friese dorp Grou wonen. Ze komen elkaar vast en zeker nog eens tegen.


Akkelien gaf me ook een lijst van andere bloggers die op dinsdag graag over poppen schrijven. Ik ga een kijkje nemen.


Corina,
Es,
Jannie,

Mariam,
Nienke,
Petra,
Ria en
Rita

maandag 25 april 2016

Club

Club



De Breimeisjes hebben nog steeds club! Dat was een regelmatig terugkerend thema op mijn blog, debreimeisjes.blogspot.nl. De frequentie van de club is wel eens wat minder, momenteel is het juist heel vaak club! En het komt tegenwoordig ook voor dat we dan allebei achter een laptop zitten, Lydia en ik. En misschien vragen jullie je af of dat gezellig is... Ik kan jullie vertellen dat club ALTIJD HEEL GEZELLIG is :-)

Het is wel lastiger geworden om erover te bloggen. Waarom? Omdat we nu allebei nog over dingen willen bloggen, die we nog niet eerder willen laten zien.  Vandaar deze foto, waarop een heleboel te zien is, maar ook weer net niet.


We bespreken van alles en drinken koffie (Akkelien en soms Lydia ook), thee (Lydia) of chocolademelk (Lydia) en we nemen daar wat lekkers bij (en soms ook niet, die enkele keer dat we allebei een soort van verstandig zijn). En we haken of breien. 
Deze foto is van afgelopen vrijdag, vlak voor de vakantie, en we bespraken o.a. of we in deze twee weken ook club zouden hebben. We denken het eigenlijk wel, haha! 

Nu is het even afwachten of er morgen ook een poppenblog te zien is hier. Ook dat denk ik eigenlijk wel.

Graag tot een volgende blog!

Groetjes
van
Akkelien

dinsdag 19 april 2016

THUIS

THUIS


De afgelopen keren was Konijn Flappie hier steeds aan het woord, maar ik kan jullie vol vreugde mededelen dat de adoptie inmiddels officieel heeft plaats gevonden. Flappie woont dus niet meer hier, maar bij zijn nieuwe poppenmoeder. Is dat niet fijn?
Gistermiddag ben ik samen met Flappie in de auto gestapt, op weg naar Grou. Evenals Sneek is ook Grou een Fries watersportplaatsje.
Wat een ontvangst toen we in Grou aankwamen. Zowel in het Fries als in het Nederlands werden we welkom (wolkom) geheten.


Enkele minuten later waren we ook al op de plaats van bestemming. Poppenmoeder Bente zat al heerlijk in het zonnetje te wachten op ons bezoek. Inmiddels was Flappie zelf ook wel erg nieuwsgierig geworden naar zijn nieuwe thuis, dus ik heb hem gelijk aan zijn nieuwe moeder, Bente, overhandigd.



En niet alleen Bente was in hem geïnteresseerd. Er kwam direct een andere huisgenoot kijken en gelukkig klikte dat beter dan afgelopen week met lappenpop robot Blikkie.
In eerste instantie was Bente verrukt van het knisperende folie waarmee ik Flappie had bedekt, maar toen dat achter de rug was werden ze toch heuse vrienden.


Als extraatje had ik nog een leuk boekje toegevoegd van Piter Knyn. De Friese versie van Peter Rabbit van Beatrix Potter. Hiermee was het feest compleet en Flappie liet onmiddellijk zijn zorgzame kant zien. Hij vermaakte Bente met een voorleesuurtje.




En dat het ware liefde is tussen Flappie en Bente bewijst de volgende foto!


Bente die heerlijk in het mandje van Flappie ligt.

Al met al een zeer geslaagde adoptie procedure zou ik zo zeggen. Enige zorg heb ik nu wel over lappenpop Blikkie Robot. Hij is alleen bij mij achter gebleven en loopt de hele dag bliepend naar Flappie konijn te zoeken.

Wordt vervolgd zou ik zo weer zeggen!




dinsdag 12 april 2016

BLIEP BLIEP

BLIEP BLIEP


Huh huh, ik schrik me een hoedje zeg! Ik geloof dat ik even in slaap was gedommeld. Vind je het vreemd!? Ik lig zo verschrikkelijk lekker.
In mijn laatste babbeltje aan jullie had ik geopperd dat een dekentje tegen de kou wel lekker zou zijn en tjoep tjoep ... Voordat ik er erg in had lag er een dekentje over me heen en tot mijn grote vreugde werd mijn vermoeide konijnen hoofd plots ondersteund door een heerlijk zacht kussen.


Tot zover een geweldig leven voor een konijn zul je denken. Dat dacht ik ook, tot ik vandaag een vreemd geluid hoorde.
Eerst heel zachtjes en daarna steeds Luider. "Bliep, bliep, BLIEP, BLIEP." Mijn konijnen rust werd er helemaal door verstoord, dus ik keek eens goed om me heen. En toen zag ik het!
Een andere vriend uit het boekje van Sascha Blase (gehaakte lappenpoppen) was van de haaknaald gekropen. Wel, ik kan jullie vertellen dat het niet mijn vriend is. De hele dag hoor ik gebliep en tot overmaat van ramp wil Blikkie Robot (ja, zo heet hij) bij mij in het mandje liggen. Geen sprake van natuurlijk!
Ik heb dus het dringende verzoek ingediend om zo snel mogelijk naar mijn adoptie-adres te gaan of om Blikkie Robot in een eigen verblijf onder te brengen! Een ding is duidelijk, op deze manier gaat het niet!


Gelukkig ben ik enige tijd gered van Blikkie. Ik mocht namelijk met Breimeisje Lydia mee om de binnenstad van mijn geboorteplaats Sneek te bekijken. Daar heb ik me heerlijk vermaakt.
Wisten jullie wel dat Sneek een prachtige waterpoort heeft? Ook zijn we bij de wolwinkel geweest waar de Breimeisjes dikwijls mooie wolletjes kopen. Al hoop ik van harte dat er geen garen wordt gekocht voor nog een Blikkie Robot. Tenslotte nog heerlijk bij de Hema in het restaurant gezeten. Lydia had zin in de lekkerste cappuccino die er bestaat. Ik kreeg een lekker appeltje om op te knabbelen. Al met al een prima uitje.


Wederom zal ik jullie op de hoogte houden van mijn belevenissen. Duim voor mij dat de kwestie Blikkie Robot wordt opgelost.

Flappie

vrijdag 8 april 2016

Dekens

Dekens


Ja, een dekentje hoort er wel bij, Lydia. Je kunt Flappie niet zonder dekentje laten verhuizen! Daar had je nu mooi deze granny's voor kunnen gebruiken:


Volgens mij was je toen van plan om een kussen te haken, maar bedacht je je halverwege en in een opruimerige bui gaf je ze aan mij. En ik heb ze gedoneerd aan dat dekenproject waar ik bij aangehaakt heb in de bibliotheek (lees hier). 

Of deze leuke granny's: 


Ik weet niet meer wat jij toen had bedacht, maar ik heb daar vorige zomer al een poppendekentje met kussen van gemaakt:

Meer foto's vind je hier
Dat dekentje gaf ik weg en wordt nu gebruikt in dit mooie wiegje:


Met een paar granny's kun je al snel een mooi dekentje haken. En het hoeven niet eens granny's te zijn. Gewoon een mooi garentje en een makkelijke steek en haken maar, dat is jouw wel toevertrouwd. Ik weet ook haast wel zeker dat jij Flappie een fijn dekentje mee gaat geven. 

Wat leuk ook dat we al wat officiële volgers hebben, hé! Zij staan nu in onze "lijst met blogs", dan maken wij gelijk weer wat reclame voor hen :-)

Graag tot een volgende blog!
Groetjes van Akkelien

dinsdag 5 april 2016

Sorry!


Sorry!


Oh jeetje... Sorry, het spijt me heel vreselijk! Ik hou mijn pootje voor mijn ogen, want ik voel mij vreselijk beschaamd. Pasen is al lang voorbij en daar kom ik nog eens aan met mijn lange flaporen en nota bene zonder een mand met paaseieren.
De haakpen ging best wel snel hoor! Eerst een paar oren. Toen een kop eronder, een lijf en vier pootjes. Maar weet je, ik ben ook wel een beetje precies, dus ik wilde geen oneffenheden in mijn lijf hebben.  
Nou ja, ik ben er en gelukkig pas ik als konijn ook heel goed bij de lente. Weet je wat, ik haal mijn poot voor mijn ogen vandaan. Dan kunnen jullie me helemaal zien.


Ik sta ook in het boekje van Sascha Blase van Wachtendonk. Samen met een heleboel andere vrienden en vriendinnen.
Maar eerlijk gezegd geniet ik op dit moment van mijn rust. Ik heb namelijk een drukke tijd in het verschiet liggen. Binnenkort verhuis ik in mijn heerlijke mandje (op de kop getikt bij een rommelmarkt voor slechts 50 eurocent) naar een lief klein meisje van een half jaar. Bente heet ze.
Het zal de eerste periode nog wel rustig zijn daar, maar stel je voor als ze wat ouder is. Dan word ik vast aan mijn poot van hot naar her gesleept. Ach, eigenlijk ook wel een gezellig idee.


Waar ik me een beetje zorgen om maak zijn de nachten. Ik hoop toch van harte dat ik niet zo open en bloot in mijn mand hoef te liggen. Een piep klein konijnen dekentje is toch niet teveel gevraagd hoop ik? Er is in ieder geval goede hoop, want ik hoorde de Breimeisjes er al over smoezen.
Van dit laatste feit zal ik jullie op de hoogte houden en als het lukt zal ik jullie ook enkele kiekjes van mijn adoptie procedure laten zien.
Dus...wordt vervolgd!!!

Een lieve groet van Flappie.